הכשרה והסמכה – הבסיס לאמינות המקצועית
בבואנו לבחור סוקר סיכונים (סוקר תכולות) חשוב קודם כל לוודא שמדובר באיש מקצוע מוסמך, שעבר הכשרה מתאימה והוסמך לעסוק בתחום. סקירת סיכונים היא משימה מורכבת הדורשת ידע נרחב, כישורים ספציפיים ועמידה בסטנדרטים מחמירים.
מחפש סוקר סיכונים?
אוריאל גביש
טרם התקבל דירוג
יוסי אזולאי
טרם התקבל דירוג
שלמה לוגסי
טרם התקבל דירוג
רפאל גרינשטיין
טרם התקבל דירוג
רונן ספיר
טרם התקבל דירוג
פליקס דוראל
טרם התקבל דירוג
בישראל, על מנת להיות סוקר סיכונים (סוקר תכולות) מוסמך יש לעמוד בדרישות הסף של משרד העבודה והרווחה. נדרש תואר אקדמי רלוונטי (כגון הנדסת בטיחות, ניהול סיכונים או מדעי הבטיחות), לצד ניסיון מעשי מוכח של מספר שנים בתפקידי בטיחות וניהול סיכונים בארגונים.
מועמדים מתאימים נדרשים לעבור בהצלחה קורס הכשרה ייעודי לתפקיד סוקר סיכונים (סוקר תכולות), הכולל מגוון נושאים כמו שיטות לאיתור וזיהוי סיכונים, דרכים לאומדן והערכת הסיכונים, אמצעי בקרה ומניעה מומלצים, דרישות החקיקה הרלוונטית ועוד.
בסיום הקורס, על הסוקרים לעבור מבחן הסמכה מטעם מכון התקנים או גוף מוסמך אחר, שמעיד על היכולת ליישם את החומר הנלמד הלכה למעשה. רק לאחר עמידה בכל הקריטריונים הללו, יקבלו תעודת "סוקר סיכונים (סוקר תכולות) מוסמך".
המומלצים לשנת 2024 בתחום סוקר סיכונים
אוריאל גביש
טרם התקבל דירוג
יוסי אזולאי
טרם התקבל דירוג
שלמה לוגסי
טרם התקבל דירוג
רפאל גרינשטיין
טרם התקבל דירוג
רונן ספיר
טרם התקבל דירוג
פליקס דוראל
טרם התקבל דירוג
חשוב לדרוש מסוקר פוטנציאלי להציג את תעודת ההסמכה שלו, ולוודא שהיא עדכנית ובתוקף. הסמכה רשמית היא תנאי הכרחי, אם כי לא בלעדי, להבטחת האיכות והמקצועיות של סקר הסיכונים.
ניסיון מעשי וותק – היכולת ליישם את הידע בשטח
לצד ההכשרה התיאורטית והסמכה הפורמלית, פרמטר חשוב נוסף בבחירת סוקר סיכונים (סוקר תכולות) הוא היקף הניסיון המעשי שלו בתחום. ככל שמדובר באיש מקצוע ותיק ומנוסה יותר, עם מגוון רחב של פרויקטים בתחומים שונים – כך הסקר שיספק צפוי להיות איכותי ומעמיק יותר.
סקירת סיכונים אינה משימה של מה בכך. היא דורשת לא רק ידע עיוני נרחב, אלא גם יכולת אנליטית גבוהה, חשיבה מערכתית, עין מיומנת לפרטים וראייה אסטרטגית של "התמונה הגדולה". כל אלו כישורים שמשתבחים ומשתכללים ככל שהסוקר צובר יותר ניסיון בפועל.
סוקר סיכונים (סוקר תכולות) שכבר ביצע עשרות פרויקטים דומים בעבר, נתקל במגוון רחב של תרחישים ואתגרים, ופיתח מתודולוגיה סדורה ומוכחת לביצוע המשימה – יעשה עבודה טובה ויסודית יותר בהשוואה למתחיל חסר ניסיון שנדרש "להמציא את הגלגל" כל פעם מחדש.
על כן, בעת פנייה לסוקר, חשוב לבדוק לעומק את הרקע המקצועי שלו. כמה שנים הוא עוסק בתחום? באילו ארגונים או חברות עבד? מה הם הפרויקטים המשמעותיים שהוביל? יש יתרון ניכר לסוקרים בעלי התמחות ספציפית בענף או בתחום הרלוונטי למזמין הסקר.
כמובן שניסיון הוא לא הכל, ולעיתים דווקא סוקר צעיר שמביא גישה רעננה ויצירתית יכול להציף תובנות חשובות שאחרים פספסו. אבל ברוב המקרים, ובעיקר כשמדובר בארגונים מורכבים או בפרויקטים רגישים, רצוי לחפש את השילוב האופטימלי בין הכשרה איכותית לבין ניסיון משמעותי בשטח.
מוניטין ואמינות – ערכים שאסור להתפשר עליהם
אספקט משמעותי נוסף שחייבים להתחשב בו בתהליך הבחירה של סוקר סיכונים (סוקר תכולות), הוא המוניטין שלו בענף והתדמית הכללית של יושרה ואמינות שהוא משדר. אמון הוא מרכיב הכרחי בכל פעילות עסקית, אבל בתחום כמו ניהול סיכונים הוא הופך לקריטי ממש.
הערכת סיכונים אמורה לשקף תמונת מצב מהימנה ומדויקת ככל האפשר של הסיכונים הקיימים בארגון, ללא הטיות, הסתרות או "איפור" של המציאות. מסקנות הסקר והמלצותיו ישמשו בסיס לקבלת החלטות הרות גורל לגבי השקעות, ביטוחים, דרכי פעולה ועוד – ולכן חשוב מאוד שהן יהיו אובייקטיביות ונטולות פניות.
סוקר סיכונים (סוקר תכולות) חייב להיות דמות ישרה ובעלת אתיקה מקצועית גבוהה, שידועה בענף כמי שמספקת חוות דעת בלתי משוחדות ומבוססות עובדות גם במצבים מאתגרים. יש חשיבות עליונה לבחון את המוניטין של המועמדים לתפקיד, ולבחור באיש מקצוע שיש לו שם של הגינות, יושרה ואמינות.
בין הדרכים לעשות זאת:
- קריאת המלצות וביקורות של לקוחות קודמים על איכות השירות, יסודיות הסקר ורמת ההתנהלות האתית
- בחינת מידת העמידה בדרישות חוקיות ורגולטוריות, ושמירה על גבולות ברורים מול כל הגורמים המעורבים
- בדיקת קיומם של קשרים עסקיים או אישיים בעייתיים שעשויים להעמיד את הסוקר במצב של ניגוד עניינים
- התרשמות אישית מיושרתו של הסוקר בשיחות מקדימות ומהמשוב שנותנים עליו אנשי מפתח בענף
סוקר שידוע בשמירה על טוהר המידות, באי התפשרות על עקרונות מקצועיים, בסירוב להיכנע ללחצים ובנכונות עקבית "לומר את האמת בפני השלטון" – יהיה שותף אמין ומוערך לכל פרויקט של הערכת סיכונים. זו איכות שקשה למדוד אותה, אבל חשוב מאוד לתת עליה את הדעת.
לסיכום, בחירת סוקר סיכונים (סוקר תכולות) מיטבי דורשת בדיקה מעמיקה של שלושה פרמטרים עיקריים – הכשרה מקצועית ורישיון עדכני, ניסיון מוכח ועשיר בתחום, ומוניטין חיובי של יושרה ואמינות. שילוב מנצח של אלו יבטיח קבלת סקר סיכונים איכותי, מהימן ובעל ערך רב לארגון.
מחפשים מומחים מנוסים ואמינים לביצוע סקר סיכונים? ב-, אספנו עבורכם את סוקרי הסיכונים (סוקרי התכולות) הטובים ביותר בישראל, עם הכשרה מקצועית ייחודית, עשרות פרויקטים מוצלחים ומוניטין חיובי בכל הענף. פנו אלינו כבר עכשיו ונשמח להתאים לכם את הסוקר האידאלי לצורכי הארגון שלכם!